Başvuru Sahibinin Durumunu Değiştirme ve Otomatik Bildirim Gönderme

The OpenApply Team
  • Güncellenme
Markdown
Kısa cevap :

Başvuru sahibinin profilinde, açılır menüden bir sonraki durumu seçin; örneğin, Başvurdu'dan Kabul Edildi'ye ve Kayıtlı'ya doğru birer adım atabilirsiniz. Etkinleştirildiyse durum e-postaları gönderilir ve bir değişikliği geri alabilirsiniz.

Başvuru Sahibi Profili Aracılığıyla

Başvuru durumunu (örneğin, Başvurdu'dan Kabul Edildi'ye) açılır menüden seviyeleri değiştirerek kolayca güncelleyebilirsiniz. Yalnızca durum sıralamasında bir sonraki gelen geçerli durumları seçebilirsiniz. Örneğin, Başvurdu durumundaki bir başvuru sahibinin durumunu Kayıtlı'ya değiştirmek istiyorsanız, önce Başvurdu'dan Kabul Edildi'ye, ardından Kabul Edildi'den Kayıtlı'ya değiştirmeniz gerekir. Tüm geçerli sıralamaların listesini görmek için buraya tıklayın.

Ekran görüntüsü: Başvuru sahibinin durumunu kolayca güncelleyebilirsiniz (örneğin
Başvuru sahibinin durumunu kolayca güncelleyebilirsiniz (örneğin

Yalnızca belirli yöneticilerin öğrenci kabul etme ve kayıt yapma yetkisi vardır. Bu yetki düzeyi , Ayarlar > Personel Rehberi sekmesi üzerinden atanabilir. Yöneticinin, başvuru sahiplerinin durumunu değiştirebilmesi için Başvuru Oluşturma, Düzenleme ve Silme izinlerine sahip olması gerekir. Personel Rehberinizi Oluşturma ve Kullanıcıları Yönetme hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Ekran görüntüsü: Sadece belirli yöneticilerin öğrenci kabul etme ve kayıt yaptırma yetkisi vardır.
Sadece belirli yöneticilerin öğrenci kabul ve kayıt yetkisi vardır.

Ardından, "Geçerlilik Tarihi"ni güncelleyerek durum için bir geçerlilik tarihi seçin. Geçerlilik Tarihi, durum değişikliğinin analizlerinizde ne zaman geçerli olacağını belirler. Geçerlilik Tarihi varsayılan olarak bugünün tarihi veya mevcut durumun tarihi (eğer gelecekteyse) olarak ayarlanır.

Durum Değişikliği Bildirimlerinizi Gönderme

Yeni durum için otomatik durum bildirimlerini etkinleştirdiyseniz, bu bildirimi gönderme kutusu varsayılan olarak işaretli olacaktır. Otomatik durum bildirimini göndermek istemiyorsanız kutunun işaretini kaldırabilirsiniz. Bildirimin gönderileceği tarihi "Bildirim Açık" altından seçebilirsiniz. Gelecekteki bir bildirim tarihini seçerseniz, ana hesaptaki Durum Geçmişi o tarihe kadar güncellenmeyecektir.

Ekran görüntüsü: Yeni durum için otomatik durum bildirimlerini etkinleştirdiyseniz, bu bildirimi göndermek için kutucuk şu şekilde olacaktır:
Yeni durum için otomatik durum bildirimlerini etkinleştirdiyseniz, bu bildirimi göndermek için kullanılacak kutucuk şu şekilde olacaktır.

Ayarlar > Kayıtlar > Bildirim bölümünden otomatik e-postayı ayarlayabilir ve durum mesajını düzenlemek için duruma tıklayabilirsiniz.

Başvuru tarihleriniz sabitse, son başvuru tarihiniz geçtikten sonra toplu olarak başvuru bildirimleri göndermeyi seçebilirsiniz. Lütfen 'Yayın Tarihini Planla' seçeneğini etkinleştirmenin, bu statüye sahip tüm mevcut öğrencilere bildirim göndereceğini unutmayın.

Ekran görüntüsü: Başvuru son tarihleriniz sabitse, başvuru bildirimlerini toplu olarak göndermeyi seçebilirsiniz.
Başvuru tarihleriniz sabitse, başvuru bildirimlerini bu tarihten sonra toplu olarak göndermeyi tercih edebilirsiniz.

Durum Değişikliğini Geri Alma

Bir durum yanlışlıkla değiştirilirse veya bir karar değiştirilirse, en son durum değişikliğini geri almak ve başvuru sahibinin durumunu önceki duruma döndürmek mümkündür. Başvuru Geçmişi bölümüne aşağı kaydırın ve başvuru sahibi profilinin sağ panelindeki Geri Al seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki örnekte, bu işlem öğrencinin durumunu Başvurdu durumundan Beklemede durumuna geri döndürecektir.

Ekran görüntüsü: Bir durum yanlışlıkla değiştirilirse veya bir karar değiştirilirse, en son durum geri alınabilir.
Durum değişikliği yanlışlıkla yapılmışsa veya bir karar değiştirilmişse, en son durum geri alınabilir.

Kayıt Tarihi ve Kayıt Başlangıç ​​Tarihi

Temmuz 2025'ten itibaren bu iki tarih birbirinden bağımsızdır: birini değiştirmek diğerini değiştirmez. Bir başvuru sahibini Kayıtlı olarak ayarladığınızda Kayıt Başlangıç ​​Tarihi boşsa, Kayıt Tarihi ile doldurulur.

Bilmeniz gerekenler

  • Kayıtlı her öğrencinin, katıldığı sınıfı kaydeden bir Kayıt Notu vardır. Bu notu, profildeki açılır menüden başka bir sınıfla değiştirebilirsiniz.

Bu makale yardımcı oldu mu?

11 kişi içerisinden 8 kişi bunun yardımcı olduğunu düşündü