Departmanları Yönetmek
Kullanıcılar, her departman için varsayılan erişim izinleriyle departmanlara ayrılmıştır. Kullanıcının izinleri bireysel düzeyde daha da hassaslaştırılabilir. Varsayılan olarak beş departman bulunmaktadır:
1. Giriş: Her şeye tam erişime sahiptir.
2. Teknoloji: Sınırlı sayıda ayara erişimi vardır; bunlar arasında İçe Aktarma/Dışa Aktarma, Entegrasyon, Formlar, Sayfalar, Kullanıcılar ve Genel seçenekler bulunur.
3. Finans: Başvuru sahiplerinin profillerine ve ödeme bilgilerine erişimi vardır.
4. Akademik: Başvuru sahibi bilgilerine erişim, not ve dosya yükleme olanağı ve analiz araçlarına sahip.
5. Sadece Okuma: Başvuru sahibi bilgilerine yalnızca okuma erişimine sahiptir.
Departmanlarda değişiklik yapmak için Ayarlar > Personel Rehberi > Departmanları Yönet yolunu izleyin.
Bir departmanın adını ve varsayılan izinlerini güncellemek için mevcut bir departman sekmesini seçin. Ayrıca o departmandaki kullanıcılar için bireysel izinleri de güncelleyebilirsiniz.
Yeni bir departman oluşturmak, departmana bir ad ve varsayılan izinler belirlemek için "Yeni Departman" seçeneğine tıklayın.
Değişiklikleri tamamladıktan sonra, Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın.
Yeni Kullanıcı Ekleme
Ayarlar > Personel Rehberi > Yeni Kullanıcı Ekle bölümüne gidin. Kullanıcı bilgilerini doldurun ve bir Departman seçin. Bir departman seçildikten sonra, bireyin izinlerini daha da hassaslaştırabilirsiniz. Sayfanın alt kısmında çeşitli görüntüleme ve bildirim seçenekleri bulunmaktadır:
1. Kayıt İşlemleri İletişim Kişisi Olarak Görüntüle: Bu seçenek, kullanıcının adını, resmini, unvanını, telefon numarasını ve e-posta adresini herkese açık açılış sayfasında iletişim kişisi olarak gösterecektir. Bu seçenek, Kayıt İşlemleri kullanıcıları için önerilir.
2. Temsilci Modu: Öğrenci Listesi, Kişiler ve CRM Listesi'nde bu temsilci yalnızca kendisine atanmış başvuru sahiplerini ve kişileri görüntüleyebilir.
3. Günlük Özet E-postası ve Planlanmış Dışa Aktarma Gönder: Kullanıcının günün etkinliklerinin özetini içeren Günlük Özet e-postasını alması için bu kutuyu işaretleyin. Planlanmış Dışa Aktarmalar oluşturduysanız, kullanıcı bunları da alacaktır. Bu, Kayıt ve Teknoloji kullanıcıları için önerilir.
4. Veli Notu Bildirimleri Gönder: Veliler, veli hesabından mesaj gönderdiklerinde kullanıcıya e-posta bildirimi gönderilecektir.
5. İletişim Mesajı Bildirimleri Gönder: Temsilci, ilgili kişinin mesaj kutusuna bir mesaj gönderdiğinde kullanıcıya e-posta bildirimi gönderilir.
6. Yeni Temsilci Bildirimleri Gönder: Kullanıcı, okulunuzun açılış sayfasından bir temsilci kaydolduğunda e-posta bildirimi alacaktır.
7. Başvuru Sahibi Profili Aracılığıyla Notlara ve E-postalara Otomatik CC Ekleme: Başvuru Sahibi Profilinden gönderilen tüm notlara veya e-postalara varsayılan olarak kullanıcı CC olarak eklenecektir. Gerekirse kullanıcı, bir nottan veya e-postadan tek tek kaldırılabilir.
8. Giriş talimatlarını içeren hoş geldin e-postası gönderin: Hesap oluşturulduktan sonra, kullanıcı şifresini nasıl belirleyeceğine ve ilk kez nasıl giriş yapacağına dair talimatlar içeren bir hoş geldin e-postası alacaktır. Bu, tüm kullanıcılar için önerilir.
Kullanıcı bilgilerini girdikten ve izinlerini ve bildirimlerini ayarladıktan sonra, Kullanıcı Ekle'ye tıklayın.
Kullanıcı Hesaplarını Güncelleme
Ayarlar > Personel Rehberi'ne gidin ve bir kullanıcının bilgilerini güncellemek, izinlerini değiştirmek, bildirimlerini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak veya hoş geldin e-postasını yeniden göndermek için kullanıcıya tıklayın. Kullanıcıların kendi izin ayarlarında değişiklik yapamayacağını unutmayın.
Hoş geldin e-postasını yeniden göndermek için sağ üst köşedeki "Hoş Geldin E-postasını Yeniden Gönder" düğmesine tıklayın.
Kullanıcı Hesaplarını Arşivleme
Bir kullanıcıyı arşivlemek için Ayarlar > Personel Rehberi'ne gidin ve kaldırılacak kullanıcının adına tıklayın. Sayfanın en altına kaydırın ve Arşivle'ye tıklayın.
Lütfen bir kullanıcının arşivlenmesi durumunda şunların gerçekleşeceğini unutmayın:
- Kendilerine atanmış olan tüm görevler geçersiz hale gelecektir.
- Kullanıcıyı temsilci olarak gösteren tüm başvuru sahipleri "Atanmamış" olarak değiştirilecektir.
- Geçmişteki yazışmalar ve değerlendirmeler aynı kalacaktır.